Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε για τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς και πιο συγεκριμένα για τον Στέφανο Κασσελάκη, τις πιθανότητες συνένωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «ήταν ένα σύμπτωμα μιας περιόδου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε περιέλθει σε μια βαθιά παρακμή, απαξίωση της πολιτικής μέσα από μια στρατηγική στροφή προς το κέντρο και αποκοπή από την Αριστερά ως μήτρα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Είναι κακό όταν γίνεται με όρους μεταγραφολογίας και με όρους επικοινωνιακών επιδιώξεων», ενώ όταν ρωτήθηκε για το εάν εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που έβαλε τον Στέφανο Κασσελάκη στη θέση που είχε μέχρι πρόσφατα, απάντησε ότι:
«Όχι, όταν λέμε τον έβαλε, εξαρτάται τι εννοούμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπονοήσω ότι υπήρχε κάποιο σχέδιο Τσίπρα να φέρει τον Κασσελάκη και να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άδικο για τον Αλέξη τον Τσίπρα και είναι και εκτός πραγματικότητας κατά την άποψή μου. Το γεγονός βέβαια ότι δια της σιωπής του αφέθηκε να εργαλειοποιηθεί ο ίδιος από τον Στέφανο Κασσελάκη, δηλαδή, πολλές φορές ακούγαμε τον Κασσελάκη να λέει ότι ο Τσίπρας με φύτεψε, είμαι φυτευτός του Τσίπρα ή ότι κατηγορούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους εσωκομματικούς ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα, παρόλο που ήταν στελέχη τα οποία ήταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα μέχρι την τελευταία στιγμή. Νομίζω ότι για όλα αυτά θα μπορούσε να είχε πάρει κάποια θέση και έτσι ώστε πολύ νωρίτερα να είχε αντιμετωπιστεί αυτή η καταστροφική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη».
Έπειτα, για μια ενδεχόμενη συνένωση μελλοντικά της Νέας Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Φάμελλου στην ηγεσία του κόμματος, ο κ. Σακελλαρίδης είπε:
«Αν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα δεν θα σταματήσουμε και να επιζητούμε τον διάλογο και τις μετωπικές πρωτοβουλίες αλλά από κει και πέρα η συνένωση νομίζω είναι ένα σενάριο το οποίο δεν μας αφορά. Εμείς ως Νέα Αριστερά έχουμε πάρει την απόφαση να συνεχίσουμε την αυτόνομη πορεία μας, να καταβάλουμε προσπάθεια να ανασυγκροτήσουμε την Αριστερά σήμερα στην Ελλάδα, όχι μόνο για λόγους ιστορίας και βαθιάς παράδοσης που έχει αυτό το πολιτικό ρεύμα στη χώρα μας, αλλά επειδή υπάρχει και μια πραγματική κοινωνική ανάγκη να απαντηθεί η λεηλασία της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αριστερό πρόσημο, με το πρόσημο της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Τέλος, για το εάν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς ανέφερε πως:
«Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή, η οποία θα έλεγα ότι επιβεβαιώνεται, ειδικά τις τελευταίες μέρες μετά την επανεκλογή του κυρίου του κ. Ανδρουλάκη, να ακολουθήσει μία πορεία η οποία να είναι λίγο επαμφοτερίζουσα. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ακούγοντας την κυρία Διαμαντοπούλου να ψέγει στην πραγματικότητα την κυβέρνηση, σε μια συνέντευξη που έδωσε προχθές το βράδυ, που δεν υλοποιεί το σχέδιο Πισσαρίδη, την επιτομή θα έλεγα του νεοφιλελευθερισμού από τα σχέδια που έχουν κατατεθεί σήμερα στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή δεν μπορώ να μη σας πω ότι μου έκανε εντύπωση ότι οι τρεις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην Ευρωβουλή την κυρία Φον ντερ Λάιεν σε κόντρα με την ομάδα της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και ταυτόχρονα και τον κύριο Τζιτζικώστα ψήφισαν. Μου προκαλεί εντύπωση, δεν σας κρύβω. Βλέπουμε ότι υπάρχουν δύο ψυχές στην πραγματικότητα μέσα στο ΠΑΣΟΚ που δίνουν μάχη επιβολής στην πραγματικότητα. Σε ζητήματα στα οποία θα συμφωνήσουμε προγραμματικά, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να κάνουμε μετωπικές συγκρούσεις με την κυβέρνηση, με τον οποιονδήποτε από τα κόμματα, τα προοδευτικά και τα αριστερά μέσα στη Βουλή. Από εκεί και πέρα, μια ευρύτερη συναίνεση νομίζω ότι δεν είναι ώριμη».