Παρά το γεγονός ότι οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα συνολικά περιορίστηκαν σε ένα έτος (1,5%), ξεχωρίζει για μια ακόμη φορά η αύξηση της τιμής στο ελαιόλαδο κατά 18,1% (ωστόσο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε μείωση της τιμής κατά 3%).
Σημαντικές ανατιμήσεις υπήρξαν, παράλληλα μεταξύ άλλων, σε νωπά ψάρια (8,5%), ξηρούς καρπούς (5,5%), μεταλλικό νερό και αναψυκτικά (5,2%), ένδυση και υπόδηση (5%), ενοίκια (6,5%), ηλεκτρισμό (12,9%), φυσικό αέριο (10,2%), φαρμακευτικά προϊόντα (4,6%), νοσοκομειακή περίθαλψη (4%), μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (25,6%), πακέτο διακοπών (7,4%), ξενοδοχεία (16,9%), εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία (5,6%), ασφάλιστρα οχημάτων (5,6%) και ασφάλιστρα υγείας (14%).
Ενώ, μεταξύ Οκτωβρίου και Σεπτεμβρίου συνεχίστηκαν οι ανατιμήσεις σε μοσχάρι (2%), χοιρινό (1,4%), νωπά λαχανικά (2,4%), ένδυση και υπόδηση (1,2%), ενοίκια (1,4%), ηλεκτρισμό (1,6%) και καύσιμα (1,7%).