Το μεσημέρι της Τρίτης (03/12) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και συγκεκριμένη στην εκπομπή «Εκείνη κι Εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα υπογράμμισε ότι:
«Δεν αποδοκιμάσαμε τον κ. Ράμμο, είπαμε ότι δεν είναι η ώρα για να προταθεί υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει κάθε στέλεχος και να λέει τη δική του προσωπική άποψη. Τα κόμματα πρέπει να λειτουργούν συντεταγμένα και να τοποθετούνται στο ορθό timing» συμπλήρωσε.
«Εμείς έχουμε θέσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, θεωρούμε ότι βεβιασμένες κινήσεις μπορούν μόνο να κάψουν σοβαρά πρόσωπα. Θέλει σοβαρότητα, μελέτη, να δούμε στο σωστό timing ποιες είναι οι ανάγκες. Έχουμε περιγράψει τα χαρακτηριστικά και θα έρθουμε με δομημένη πρόταση. Μην πιάσουμε με βιασύνες, κάψουμε πρόσωπα και παίξουμε το παιχνίδι που θέλει να παίξει η κυβέρνηση για να αναλύσει τα δικά της εσωκομματικά αδιέξοδα» συνέχισε ο κ. Τσουκαλάς, ενώ έκλεισε δηλώνοντας πως:
«Ο κ. Ράμμος ως πρόεδρος της συγκεκριμένης Ανεξάρτητης αρχής, έδωσε μια μάχη για τη δημοκρατία και είμαι σίγουρος ότι αυτή τη μάχη την έδωσε με αυταπάρνηση και όχι με φιλοδοξίες αυτό πρέπει να περιφρουρηθεί και αξιολογείται ως ένα πρόσωπο το οποίο είχε πολύ θετικό αποτύπωμα στην πορεία του έως τώρα».
Από πλευράς του ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για λογαριασμό της εκπομπής «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού, τοποθετήθηκε επί του θέματος δηλώνοντας τα εξής:
«Προφανώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει το δικαίωμα να αξιολογήσει την παρέμβασή μου. Εγώ δεν έκανα κάποια υπόδειξη. Εγώ είπα ότι το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ μπορεί να πάρει μια πρωτοβουλία για να έχει μια πρόταση, που θα συνεννοηθεί και με τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, και στην οποία μπορεί να συμφωνήσει ή να μη συμφωνήσει ο πρωθυπουργός, αλλά είναι μια πρωτοβουλία που δεν αφήνει το περιθώριο κινήσεων μόνο στον κ. Μητσοτάκη για το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας».
Έπειτα, με αφορμή της αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην πρότασή του, ανέφερε:
«Για να μην απαξιωθεί η πρότασή μου και φανεί ότι είναι ένα παιχνίδι για τα θέματα της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς και μόνο είπα ποιος θα είχε αντίρρηση αν υπήρχε το όνομα του κ. Ράμμου στο τραπέζι, ενός ανώτατου θεσμικού παράγοντα. Ξεκαθάρισα ότι αυτές τις αποφάσεις θα τις πάρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ύστερα από απόφαση του προέδρου σε συνεννόηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο και δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει πρόσωπο. Εγώ έθεσα ένα θέμα ενός προσώπου για να δώσω ακριβώς τη θεσμική του αξία. Ανεξάρτητα από το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η άποψή μου για τον κ. Ράμμο είναι ότι είναι το μοναδικό σχεδόν πρόσωπο στη θεσμική πυραμίδα που λειτούργησε τα θεσμικά αντίβαρα, διότι σε ορισμένα ζητήματα ευτυχώς που υπήρξε για να υποδείξει στο θέμα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών τις γκρίζες ζώνες. Ας είμαστε ειλικρινείς, τα ονόματα κυκλοφορούν και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και από παντού. Εγώ έθεσα ένα ερωτηματικό βάζοντας την πολιτική στρατηγική και επειδή δεν ήθελα η άποψή μου να παρεξηγηθεί, υποχρεώθηκα με την ανάλυσή μου να πω “να ένα πρόσωπο που έχει θεσμικό βάρος”»