Απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χαρίτσης σε συνάντηση που είχε με τον κ. Ράμμο τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του αυτή, λαμβάνοντας το πράσινο φως από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ προκειμένου να τον προτείνει για ΠτΔ.
Το ενδιαφέρον είναι ότι και η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι θετική σε μια τέτοια προοπτική, η οποία, εκτός ων άλλων, θα φέρει κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Αριστερά.
Άλλωστε, η αποχώρηση του κ. Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί δυνατότητες συνεννόησης μεταξύ των δυο κομμάτων. Και τούτο παρά το γεγονός ότι το πρόσφατο συνέδριο της Νέας Αριστεράς απέρριψε το ενδεχόμενο συγκόλησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το μπαλάκι εκ των πραγμάτων θα πέσει στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει σε τεράστια εκτίμηση τον κ. Ράμμο για το έργο που έχει επιτελέσει μέσα από την ΑΔΑΕ. Θα έχει, δηλαδή, ιδιαίτερη σημασία αν το ΠΑΣΟΚ θα θελήσει σε αυτή τη φάση που παίζει ηγεμονικό ρόλο στην κεντροαριστερά να μπει σε διαδικασία συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της κοινής πρότασης για την Προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα που θα φέρει πιο κοντά τις προοδευτικές δυνάμεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για ευρύτερες συνεργασίες στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.
πηγή: Παραπολιτικά