Αρχικά, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως ο αμερικανικός λαός ψήφισε με βάση την καθημερινότητά του και όχι βάσει των συστημικών απόψεων που θεωρεί ότι εκφράζει το Δημοκρατικό Κόμμα, εκφράζοντας την προσωπική του απογοήτευση για αυτήν την εξέλιξη.
«Υποστήριζα Δημοκρατικούς, όλη μου τη ζωή τους έχω στηρίξει και θεωρώ ότι η διακυβέρνηση Μπάιντεν ήταν μια καλή διακυβέρνηση για τις ΗΠΑ. Από εκεί και πέρα, νομίζω το Δημοκρατικό Κόμμα έπρεπε να είναι πιο προετοιμασμένο, με μια πιο ανοιχτή διαδικασία για εκλογή προέδρου».
Σε ερώτηση για το τι καθιστά τόσο ανθεκτικό τον Τραμπ, απάντησε ότι δεν θα υπάρχουν αντίβαρα μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, κάτι που δεν ισχύει στην Ελλάδα, όπου μάλιστα «υπάρχει επιρροή της εκτελεστικής και στη δικαστική εξουσία». Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα την εκλογή του Ρεπουμπλικανού, θεωρώντας πως η χώρα πλέον «δεν μπορεί να στηριχτεί στις διεθνείς συμμαχίες».
«Είναι ζήτημα πια για την Ευρώπη να δείξει την αυτονομία της. Αυτό το οποίο έχουμε δει και στις Ευρωεκλογές, όπου στην ουσία οι Βρυξέλλες θεωρούνται διοικητήριο-διευθυντήριο, το ίδιο ισχύει και στις ΗΠΑ τώρα.
Ο κόσμος δεν θέλει πια τη συμβατική ξύλινη πολιτική, δεν αισθάνεται ότι η διάχυση της οικονομικής δραστηριότητας φτάνει στην τσέπη του, έχει μεγάλη ανασφάλεια και προσβλέπει σε λύσεις περισσότερου λαϊκισμού. Ο προοδευτικός χώρος έχει απέναντί του μια μεγάλη δυσκολία, οφείλουμε να φτιάξουμε νέο οικονομικό αφήγημα.