Όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, η διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά εντέλει είχε μεγάλο αντίκτυπο για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διότι πληθαίνουν οι αποχωρήσεις στελεχών και το ανησυχητικό είναι πως μιλάμε για στελέχη με πολυετή παρουσία στην παράταξη. Μετά τις τρανταχτές παραιτήσεις του Γιώργου Λουλουδάκη και της Βάσως Παπουτσή-Μήττα, σειρά έχει ο Αντώνης Σελλιανάκης, ο οποίος αιτήθηκε τη διαγραφή του από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος αποστέλλοντας επιστολή στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.
Ο κ. Σελλιανάκης λέει στην επιστολή του πως «μετά από 45 χρόνια στην παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, η αξιοπρέπεια μου, το ήθος μου και οι πολιτικές μου απόψεις, μου απαγορεύουν την συμμετοχή σε ένα κόμμα που καμία σχέση δεν έχει με τη Νέα Δημοκρατία που γνώρισα, αφιερώθηκα, αγάπησα και υπηρέτησα με πίστη και αυταπάρνηση, τόσο από κομματικές θέσεις (ως μέλος της πολιτικής επιτροπής και ως αναπληρωτής γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής), αλλά και από τις κυβερνητικές θέσεις που τιμήθηκα».
Στη συνέχεια επισημαίνει πως «η αντίδραση όσο το δυνατόν περισσότερων στελεχών σε αυτά που σήμερα πρεσβεύει και εφαρμόζει η σημερινή Νέα Δημοκρατία, διαλύοντας τον θεσμό της οικογένειας με τον γνωστό κατάπτυστο νόμο, εξουθενώνοντας τους πολίτες με την αδάμαστη συνεχιζόμενη ακρίβεια, θεωρώντας την Χώρα ως «χώρο», στο μεταναστευτικό πρόβλημα, κατευνάζοντας χαριεντιζόμενη ηττοπαθώς τους γείτονές μας στα εθνικά θέματα, προϊδεάζοντας μας ότι η λύση θα είναι επώδυνη, ενώ ταυτόχρονα «τιμωρεί» την διαφορετική άποψη από όπου και αν προέρχεται, πρέπει να είναι μεγάλη και ηχηρή σαν αυτή που έδωσαν 400.000 νεοδημοκράτες πριν ακριβώς 15 χρόνια, όταν εξέλεξαν Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά και έκλεισαν τον δρόμο στους εκφραστές του σχεδίου Ανάν και της άποψης ότι το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική λίμνη».
Κλείνοντας, ο Γιώργος Σελλιανάκης τονίζει:
«Ελπίζω και πιστεύω, η αντίδραση αυτή, να στερήσει από τους σημερινούς έχοντες τα ηνία του κόμματος “μουσαφίρηδες” τώρα, αλλά χθεσινούς πολέμιους και αμετανόητους υβριστές του, την δυνατότητα να καπηλεύονται το όνομα και τις παρακαταθήκες των γνήσιων εκφραστών του κοινωνικού φιλελευθερισμού για την επίτευξη των κρυφών στόχων τους».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, πάντως, δηλώνει πως οι αποχωρήσεις που ακολούθησαν την απόφαση της διαγραφής του κ. Σαμαρά αποτελούν «μεμονωμένες περιπτώσεις».