back to top
Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
18.7 C
Athens
Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
18.7 C
Athens

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χαρίτσης: «Καταθέτουμε πρόταση νόμου για απαγόρευση έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές»

Την αντίθεση της Νέας Αριστεράς στις έρευνες υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης - «Την ώρα που ΗΠΑ και Τραμπ πιέζουν για περισσότερα ορυκτά καύσιμα, η ελληνική κυβέρνηση διαλέγει στρατόπεδο» καταγγέλει ο Πρόεδρος της ΝΕΑΡ

Μέσω ανάρτησής του ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, με φόντο το πράσινο φως στη Chevron για έρευνες υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης προαναγγέλει ότι «αύριο, η Νέα Αριστερά θα καταθέσει πρόταση νόμου για την πλήρη απαγόρευση έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας».

Όπως σημειώνει «η κλιματική κρίση δεν περιμένει. Ούτε εμείς. Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις, οι αποφάσεις για τον επανεξοπλισμό της Ευρώπης και η διολίσθηση προς μια πολεμική οικονομία, υπονομεύουν το κοινό μας μέλλον, διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή και θέτουν στο περιθώριο την ανάγκη για μια πραγματική πράσινη μετάβαση.Την ώρα που οι ΗΠΑ του Τραμπ πιέζουν για περισσότερα ορυκτά καύσιμα και στην Ευρώπη ακροδεξιοί ηγέτες επιχειρούν να συσπειρώσουν δυνάμεις ενάντια στις πολιτικές για το κλίμα, η ελληνική κυβέρνηση διαλέγει στρατόπεδο. Προσκαλεί τη Chevron – σύμβολο του παλιού, ρυπογόνου μοντέλου – για εξορύξεις υδρογονανθράκων νότια της Πελοποννήσου και της Κρήτης».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «σε μια χώρα που ήδη βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης – από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, τη λειψυδρία και τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή μέχρι τα χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους– δεν υπάρχει χώρος για καθυστερήσεις, ούτε για προσχήματα. Η Νέα Αριστερά καταθέτει αύριο πρόταση νόμου για την πλήρη απαγόρευση έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας. Καλούμε κάθε προοδευτική πολιτική δύναμη να πάρει θέση. Με το λόμπι των ορυκτών καυσίμων ή με το δικαίωμα των επόμενων γενιών σε έναν βιώσιμο πλανήτη;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Popular Articles